2024.10.15

Stefan Jakab ny generalsekreterare för SME-D

Stefan Jakab blir ny generalsekreterare för SME-D. Stefan, som redan har tillträtt sin roll, har gedigen erfarenhet från både näringslivet och försvarsindustrin.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Stefan Jakab som generalsekreterare. Med en civilingenjörsexamen från KTH inom Maskin och Indek, och med tidigare uppdrag på bland annat Business Sweden och Telia, har han en bred kompetens som passar den resa vi som organisation har inlett”, säger Jaime Rico, ordförande för SME-D.

Stefan ser fram emot att bidra till att skapa möjligheter och förutsättningar för utveckling och tillväxt för Sveriges små och medelstora företag inom försvarsindustrin. Han ser en styrka i en förening som består av små- och medelstora företag.

”Mindre företag utmärker sig genom korta beslutsvägar och snabbheten i att realisera idéer till produkter, vilket kommer vara avgörande för svensk försvarsindustris framgång i dagens snabbt föränderliga hotbild.”

Kort om Stefan:

Utbildning: Civilingenjör KTH, Maskin/Indek

Bor: Värmdö

Civilstånd: Gift och tre barn

Tidigare erfarenhet från: Bland andra Business Sweden Frankrike, Telia, Energi- och Miljötekniska Föreningen, SFA/Saniflo.

Sagt av Försvarsmakten: ”En mycket trovärdig sagesperson”

Stefan efterträder Emma Risén som har valt att gå vidare till andra uppdrag. Vi tackar Emma för hennes instanser för SME-D.